Perşembe, Mart 27Son Haberler:
Shadow

Ben Coombs ve Falken Lastikleri ile 6.000 Metreye Yolculuk Başladı

İngiliz maceraperest Ben Coombs, sıra dışı otomobil yolculuklarıyla tanınan bir isimdir. Daha önce TVR Chimaera ile Amerika kıtasını, Porsche 944 ile Afrika’yı geçen Coombs, son olarak “Mini6000” adını verdiği dağ aktivitesiyle dikkat çekti. Bu macerasında, klasik Mini Cooper’ını kendi yaptığı modifikasyonlarla donatarak, Güney Amerika’nın zorlu coğrafyasında unutulmaz bir yolculuğa çıktı.

Coombs’un Rotası: Montevideo’dan Ojos del Salado’ya

Coombs’un yolculuğu, Uruguay’ın başkenti Montevideo’dan başladı. Ardından Arjantin’in merkezi ovalarını geçerek, Şili’nin Atacama Çölü’nde bulunan dünyanın en yüksek volkanı Ojos del Salado’ya ulaştı. Bu zorlu parkurda, 600 kg ağırlığındaki Mini Cooper’ı, 200 kg ek ekipmanla birlikte yaklaşık 6.000 metre yüksekliğe çıkardı.

Falken FK07 Lastikleri Bu Zorlu Koşullarda Nasıl Performans Gösterdi?

Coombs, bu macerasında klasik Mini modelleri için özel olarak tasarlanmış Falken FK07 lastiklerini tercih etti. -20˚C’ye varan soğuklar ve şiddetli rüzgârlarla mücadele ederken, lastiklerin dayanıklılığı ve performansı büyük önem taşıyordu. Coombs, “Saygın bir lastik markası kullanmak istedim ve Falken’i seçtim. Agresif dişli lastikler zemine fazla saplanıp çekişi kaybedebilir diye düşündük, bu yüzden kum için kızak tahtaları ve derin kum ile kül bölgeleri için vinç kullandık.” dedi.

Falken FK07 Lastiklerinin Özellikleri Nelerdir?

Falken, günümüzde lastik boyutlarının büyümesine rağmen, klasik otomobil sahipleri için 12 ve 13 inçlik lastikler sunmaya devam ediyor. Bu lastikler, mükemmel aşınma direnci ve yüksek tutuş özellikleriyle dikkat çekiyor. İster bir otomobil kulübü etkinliğine katılın, ister bir volkan tırmanışı yapın, Falken FK07 lastikleri her koşulda güvenilir performans sunuyor.

Ojos del Salado’nun Zorlu Arazisinde Lastikler Nasıl Bir Performans Sergiledi?

Ojos del Salado’nun yamaçlarındaki bazı kayalar sadece 30.000 yıllık olup, son lav akıntılarının 11.000-12.000 yıl önce gerçekleştiği düşünülmektedir. Coombs, “Lastiklerin dayanıklı yanakları, genç ve keskin kayalarla başa çıkmada etkileyiciydi. Bazen daha fazla çekiş için basıncı düşürdük, ancak tek bir patlak bile yaşamadık. Koşullar ne olursa olsun, lastikler endişelenmemiz gereken tek şey değildi.” ifadelerini kullandı.

Bir önceki yazımız olan Bridgestone Sürüş Simülatörü ile Sanal Lastik Geliştirmede Devrim Yapıyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.